Assalammualaikum semua ! Selamat Datang ke blog ira ;) Follow ira ke?don't worry ira follow balik anda semua !ira tak berkira ngan korang punye,pastikan tinggalkan link di komen box lepas follow ira oke? happy reading my dear ^-^

ierara

Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

anda budak comel yang ke

Wednesday, December 8, 2010

berantaiannn

hyep sume,.
hari ni ira nak cerita pasal rantai..
ok,rantai???
msti ada tanda tanya besar kat atas kepale tu kan skunk ? haha
sebenarnye bukan nak cerita pasal rantai sgt tapi cerita pasal mesej berantai ,
ira mmg slalu dapat msj berantai ,
dari awl2 ira gne hanset lar ,
bukan tu saje,sebelum ira gne hnset kan,waktu ira skolah rendah2 lagi kan,
ira pernah tgok surat berantai ,kawan ira dye bawk kat skolah ,
dye siap tunjuk kat ustazah lagi ,
sume mesti taw kan surat berantai/msj berantai tu cmne ?
dan dan mseti pernah dapat kan ,
kalau bila kita dah dapat tu kite cam akn terikut ngn surat tu ,kte ikut je surat tu suruh ,
yelah ,mcm mnyebarkan la sume tu kan ,yg peliknye sye bukan suruh sebar satu tp banyak..
ok,yg membuatkan ira nak cerita pasal neyh sbb ira baru je dapat  2 msj berantai semlam yg ira x pown sebarkan ,
sebelum ni ira pernah bace kat entry blog sape yg cerita psal ni,ira un dah yakin sbb entry blog tu ckp kte xperlu ikut sngt ,tp kan msj berantai yg ira dapt smlam tu lain mcm sikit,
sbb dalam msj tu dah smpe kte bernazar taw towk sebarkan msj tu ,
ira mle2 mmg bce then ble ayat2 kat bawh tu,ira bce dalam hati je sbb
ayt dye cam dah bernazar,ble dah bernazar ,wajib buat kan2?
ok,ira nak tunjuk ayat dea cmne ,bagi yg pernah dapat tu tahu la kn,

              cntoh ayat bernazar tu:
                                sy bersumpah demi Allah S.W.T .
                                Demi ISLAM n Demi Ajaran agama
                                sy akan mnyebarkan SMS ini ke -15 teman saye
                                apabila saya melanggar sumpah sy ni
                                maka musibah akan slau menimpa sy
                                sy slalu gagal dalam usaha
                               n cita2ku xkan pernah terwujud
                               anda sudah bernazar..
                              maaf sy juga terpaksa ..Assalammualaikum..


yar,..ira mengaku mmg lar msj awl dye tu baik,mengingatkan..
tapi cbe lar pikir ,kalau orang tu xda kredit ke pe ke ,
kan susah... msj awlnye cmni lak..
                             "Jgn bgga dgn GUESS,CK,LV & GUCCI krna pakaian terakhir kita adalah kain kafan.."
                             "Jgn bgga dgn mobil n motor krana  kenderaan kita yg terakhir adalah keranda"
                             "jgn bangga dgn umah n istanamu krana tmpat istirehat kmu yg terajhir adlah kubur"
                            "Jgn bgga dgn kecantikan n ketampananmu krana akhirnya hnya jadi sntapan cacing tanah"


mmg bagus kte bagi peringatan kat orang lain ,
tp ada had nye jugak kan
dan care kte nak sebarkan pun terpulang pada kita lah kan menntukan
renung2 kan sendiri.-_-

                                                                                                            

                       

No comments: