Assalammualaikum semua ! Selamat Datang ke blog ira ;) Follow ira ke?don't worry ira follow balik anda semua !ira tak berkira ngan korang punye,pastikan tinggalkan link di komen box lepas follow ira oke? happy reading my dear ^-^

ierara

Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

anda budak comel yang ke

Wednesday, July 20, 2011

beribu tepukan untuk drama juvana ! :)



Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh :)
hai readers comel molek hensem bergaya ! ;)
ira pasti banyak dari korang yang minat cite juvana ni kan ?
ira pun same,lagi2 la minat ,huhu
paling ske

kedah

daim

botak <3


hak3,walaupun botak tu botak,tapi bile dye ada rambut,..wahhaha,lagi hensem dari semua ! hee~



hensem ?kan2 ?! :)


hehe :D

ni plak sume mamat hensem aka pelakon cte juvana ni :)

actually,ira bukan nak cte pasal muka dorang hensem2 ni ,hehe
nak cite pasal cerita ni dari perpektif ira la kan 

okay,bagi ira cerita ni banyak pengajaran dan nilai2 tersembunyi kat dalam ni,

salah satu perkara yang ira pasti n dapat lebih faham ialah ,

'kata2 itu lebih tajam daripada pisau'
atau lebih tepat boleh mengubah perasaan seseorang
boleh mengubah hati seseorang
boleh mengubah tujuan atau niat seseorang
boleh mengubah perbuatan seseorang
dan pemikiran

jadi,sentiasalah berkata2 dengan kata2 yang berhikmah dan berguna yer kerana
kata2 jugak boleh buat orang sakit hati dan macam2 hal lagi lah (meleret plak dah )


haha,jadi keseluruhannya ira ske snagat ending cite juvana ni,bukan ape,ira dah lame dahagakan ending yang memuaskan hati semua pihak mcam ni,
dah lame tak jumpe ending yang buat kita puas hati dan tak tertanya2 lagi tntg sebuah cerita tu :)
jadi akhirnya juvana telah muncul dengan ending yang menarik tu !
haha,paling ske ble daim jadi cikgu plak
n ditunjukkan yang budak2 juvana yang lain tu pun berjaya dalam hidup dorang selepas 10 tahun tu.
jadi cite ni sedikit sebanyak membawa satu momentum baru bagi yang benar2 menghayati,

'semua orang jahat tak mintak diri diorang dijadikan jahat '
mungkin ada faktor2 dan sebab2 keadaan sekeliling yang membuat mereka jadi jahat

dan orang yang jahat pun  boleh berubah bukan akan jadi jahat selama-lamanya :)

sekian dari budak kecik yang jarang berceloteh sekarang,
tapi sekali dpat berceloteh,taleh henti kowt,hehe

btw,cte juvana cte last ira tgok yang bersambung2..
haha,sbb ape ?
sbb ira kan calon spm 2011 ni,hehe


k wanna go study ! :D
SPM 10 A PLUS2 ! :)

THANKZ SUDI BACE ^^,


8 comments:

Muhd Aizie said...

memang best! meletop cikgu zakiah tu! hahha

Ira said...

haha,taw takper :)
aikk,ira lupe ckp pasl cikgu zakiah plakss,hehe

tieykah said...

Juvana memang terbaik la!

Tak sempat tengok Isnin aritu

FARAH IZWANI RAMLI said...

tak bekesempatan nak ikot cerita ni.
kerja menghalang.

Ira said...

kak tieykah tak tgok ker ?tape2,leh tgok kat tonton yer :)

Ira said...

farah : alala yeker,tape2 :)

aiEz said...

juvana memang terbaek,disebalik sisi gelap seseorang tu sebenarnya ada kisah sesuatu berlaku...mainan psikologi,aiez suka bila digunakan pendekatan psikologi dalam cerita ni...mendidik seseorang bukan dengan cara yg keras tp secara mengenal lebih dekat seseorang tu..;)

*sowie,komen berjela..;p

Ira said...

ira sangat2 setuju dengan aiez :)
komen terbaik ! takpa,komen panjang2 lagi ira ske ,
thankz bg pendapat aiez :)