Assalammualaikum semua ! Selamat Datang ke blog ira ;) Follow ira ke?don't worry ira follow balik anda semua !ira tak berkira ngan korang punye,pastikan tinggalkan link di komen box lepas follow ira oke? happy reading my dear ^-^

ierara

Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

anda budak comel yang ke

Wednesday, December 21, 2011

alangkah indahnya :)


Salam ,hai semua :)

selamat malam 
semoga hidup kalian dirahmati ALLAH sentiasa hendaknye :D


malam ni terasa ira nak berangan tentang mase depan ,walaupun jauh n masih lambat lagi tapi alangkah indahnye sekiranye bakal suami ira yang menulis surat ini kepada kedua ibu bapanya :)
beginilah isi suratnya 

♥♥ Warkah buat ibu bapa ku ♥♥:

Kehadapan kedua ibu bapaku,
tujuan ku menulis surat ini adalah untuk meminta kebenaran
ayahanda dan bonda untuk aku menikah awal.
... ...
ayahanda dan bonda,
zaman sekarang terlalu banyak sekali masalah zina.
dan gejala runtuh moral yang jatuh waktu ini menyebabkan ku juga sering berada dalam situasi pertengahan dan mudah untukku jatuh ke lembah dosa.
perempuan-perempuan ramai tidak malu memakai pakaian KETAT dan SEKSI.
menyebabkan aku sebagai lelaki merasa gelisah akan berlakunya di depan mata ini

ayahanda dan bonda,
aku perlukan teman untuk bermanja,
untuk aku berkongsi masalah tika aku kesunyian.
aku perlukan teman untuk meluahkan perasaanku.
aku tidak ingin jatuh ke lembah couple yang penuh kepura-puraan.
aku inginkan satu ikatan pernikahan yang dijamin, yang mana dengan perhubungan itu, aku mendapat pahala yang berterusan.

ayahanda dan bonda,
perkahwinan adalah satu syariat yang dituntut oleh Allah swt. Sesungguhnya Allah swt hanya meredhai pernikahan. ku ingin redha ilahi. ku ingin dapat keampunannya. ku inginkan kedamaian hati.

buat akhirnya,
wahai ayahanda dan bonda, benarkanlah untuk aku menikah.
walaupun aku masih lagi belajar, tapi aku sudah mampu untuk berdikari.
aku rasa biasiswa ku cukup untuk menampung isteriku.
akhir sekali, anakandamu ini berharap permintaan ini dapat dipertimbangkan.

warkah tulus ikhlas hati dari,
anakandamu
 
 
alangkah indahnya jika benar2 terjadi :))
insyaallah,mane taw kan,
hehe
 
#motif ape tak taw lah ,adakah nak kawin awal ira oi? huhuhu,tidak2,sebenarnye ira nak suami yang berpegangan teguh dengan agama Islam mcm org yg tulis surat ni :)
"study dulu , (nasihat diri sendiri ) ;) "
 

No comments: