Assalammualaikum semua ! Selamat Datang ke blog ira ;) Follow ira ke?don't worry ira follow balik anda semua !ira tak berkira ngan korang punye,pastikan tinggalkan link di komen box lepas follow ira oke? happy reading my dear ^-^

ierara

Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

anda budak comel yang ke

Monday, May 27, 2013

Drama Buaian Kasih (TV1)

Assalammualaikum ,
hai semua,
hari ni ira nak cite pasal sebuah drama ni,
ira rase drama ni best sangat2 taw .


nak taw tak tajuk diaaa ???


tajuk dia kan 

buaian kasih


sebenarnya ira tengok cite ni bile dah  beberapa episod..
tapi ira still faham,ira paling suke babak cerita bile Suri (Mardiana Alwi) bergaduh ngan Putra (Ryzal jaafar).Haha dorang sweet sangat taw tak,bile babak diorang je mesti background muzik best taw.
hehe,k korang mesti tak faham kan ape yg ira cakap ni , nah la ira bg korang bace sinopsis dia,

lepas tu kalau teringin nak tengok ,korang taip je kat youtube ,full 13 episod ada dalam tu,

okayyy ,choww !



SINOPSIS BUAIAN KASIH (TV1)
Kisah Bawang Putih dan Bawang Merah versi moden dibawakan Radio Televisyen Malaysia (RTM) untuk tontonan peminat setia salurannya di mana watak Putih diubah menjadi seorang kakak yang berpenampilan seperti lelaki dan kasar. Begitu pun dia amat menyayangi adiknya, Merah. Dalam pada itu dalam dongeng versi moden ini anak raja pula tidak menyintai Merah tetapi cuba mengejar Putih yang menolak cintanya. Segalanya kerana Putih percaya pada mitos asal Putera Raja pasti akan mengahwini Merah.

Ia mengisahkan watak Suri (Merah) anak kepada Embun yang telah kematian suami. Embun berpindah ke kampung dan berkahwin dengan lelaki bernama Salam yang juga merupakan ayah kepada Qaseh (Putih). Qaseh (Putih) seorang yang lurus dan sangat menyayangi kakaknya kakak dan ibu tirinya.

Tidak lama kemudian, Salam meninggal dunia dan tinggallah mereka bertiga hidup bersama. Embun meneruskan perniagaan kedai yang diusahakan oleh arwah Salam untuk menyara kehidupan mereka sekeluarga. Namun pada masa sama Embun tidak membenarkan Suri melakukan sebarang kerja walaupun hanya melibatkan kerja ringan.
Watak Suri digambarkan tidaklah seteruk watak Bawang Putih dalam naskhah asal drama ini tetapi disebabkan sikap Embun, Suri terpaksa buat endah tak endah pada Qaseh.
Tidak lama selepas itu, muncul dua beradik datang ke kampung mereka. Kehadiran mereka ke kampung itu dengan impian yang besar untuk membuat kajian terhadap produk yang telah mereka berjaya hasilkan.
Tanpa sengaja si jejaka terjumpa dengan Suri yang sedang leka berbuai di dalam hutan. Melihat sahaja paras rupa dan kecantikan asli Suri membuatkan lelaki itu jatuh hati terhadapnya.
Begitu pun segalanya tidak semudah disangka bila tawaran untuk berkenalan dan mengenali Suri ditolak mentah-mentah oleh gadis itu. Namun apakah yang menyebabkan Suri menolak cinta lelaki itu? Dapatkah kemudiannya mereka bersatu? Saksikan kesudahannya dalam Buaian Cinta hanya di TV1.








1 comment:

black coffee said...

yeahh.. ira.. i'm new blogger (quite new,since 2009).. do love if you can drop by in my blog..